Τα προιοντα μας

*BIO*

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π Σητείας 


100mL

250mL

500mL

750mL

1lt

4lt

5lt

Σε κλίμακα 0 – 10, η διάμεσος τιμή έντασης των γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών είναι:

  • Φρουτώδες: 4,9


  • Πικρό: 3,9


  • Πικάντικο: 4,8

Σημειώνεται οτι, η ιδανική αναλογία και των 3 στοιχείων ανέρχεται στο 5, όπου επιτυγχάνεται η τέλεια γευστική ισσοροπία.

 Τα επίπεδα της ελαιοκανθάλης και της ελαιασίνης είναι ανώτερα του μέσου όρου των δειγμάτων διεθνούς δειγματοληψίας ελαιολάδων (135 και 105 mg/Kg) που συμπεριελήφθησαν στη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο University of California, Davis.


Η ημερήσια κατανάλωση 20 γρ από το αναλυθέν δείγμα παρέχει 20,9 mg παραγώγων τυροσόλης και υδροξυτυροσόλης (>5 mg) και συνεπώς το λάδι ανήκει στην κατηγορία λαδιών που προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής ένωσης.


Σημειώνεται ότι οι ουσίες Ελαιοκανθάλη και Ελαιασίνη διαθέτουν σημαντική βιολογική δράση και σε αυτές έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.


Η χημική ανάλυση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τη μέθοδο που έχει δημοσιευτεί στο J. Agric. Food Chem. 2012, 60 (47), pp 11696–11703 καιJ. Agric. Food Chem.,2014, 62(3), 600–607 και OLIVAE, 2015, 122, 22-33.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ - ΑΦΕΨΗΜΑΤΑ

Ρίγανη


Χρήση: Κυρίως μπαχαρικό κουζίνας καθως επίσης και ως αφέψημα ή έγχυμα με μια κουταλιά θυμαρίσιο μέλι 2-3 φορές την ημέρα. Συσκευασία (20 gr)

Ματζουράνα


Χρήση: ως αφέψημα ή έγχυμα με μια κουταλιά θυμαρίσιο μέλι 2-3 φορές την ημέρα καθως και ως μπαχαρικό κουζίνας. Συσκευασία (20 gr)

Δίκταμο


Χρήση: ως αφέψημα ή έγχυμα με μια κουταλιά θυμαρίσιο μέλι 2 - 3 φορές την ημέρα.Συσκευασία (15 gr)

ΕΛΙΕΣ

PREMIUM

Xoumous me kroko
Tzatziki me kroko
Taramas me kroko
Turokauteri me kroko
Rwsikh me kroko
Melitzanosalata me kroko
Moustarda pikantiki me meli
Moustarda me votana kai meli
Moustarda me meli,ntomata, elia
Moustarda me kroko
Magioneza me kroko
ketsap-saffran

Τυροκαυτερή με *Kρόκο*


Μία πρωτότυπη συνταγή τυροκαυτερής, αποτελείται από φέτα τυρί και πρόβεια παστεριωμένη μυζήθρα, μαγιονέζα Diamond και πράσινη καυτερή

πιπεριά, εμπλουτισμένη με ανθόγαλα, Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο "ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ" και εκχύλισμα Κρόκου Κοζάνης.

Μαγιονέζα με *Κρόκο*


H γευστική μαγιονέζα Πιτένης με Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο "ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ" και προσθήκη εκχυλίσματος Κρόκου Κοζάνης. 

Ταραμάς με *Κρόκο*


Παραδοσιακή ελληνική συνταγή, παρασκευασμένη από 100% αυγά βακαλάου, νιφάδες πατάτας, Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο "ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ", πλούσια γεύση λεμονιού και εκχύλισμα Κρόκου Κοζάνης

Μελιτζανοσαλάτα με *Κρόκο*


Η αγαπημένη σας Μελιτζανοσαλάτα απο αγνά και φρέσκα υλικά, εμπλουτισμένη με Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο "ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ" και εκχύλισμα Κρόκου Κοζάνης.

Χούμους με *Κρόκο*


Παραδοσιακή τροφή των Αρχαίων Ελλήνων, αποτελούμενη από ρεβίθια, ταχίνι, σκόρδο και άφθονο λεμόνι, με Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο "ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ" και προσθήκη εκχυλίσματος Κρόκου Κοζάνης.

Μουστάρδα με *Κρόκο*


H μουστάρδα Πιτένης με Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο "ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ" και προσθήκη εκχυλίσματος Κρόκου Κοζάνης.